måndag 4 november 2013

Ceremonin på namngivningen.

I lördags hade vi som sagt namngivning för Emmy. Vi valde att inte ha något dop då ingen av oss är med i Svenska Kyrkan. Kalaset höll vi i samma lokal som vi gifte oss i för 2.5 år sedan och det var lite mysigt att ha det på samma plats! 
Trots att det inte var något dop så ville vi ha en liten ceremoni för att visa upp vår lilla tjej! Jag tänkte att det kanske var någon som inte hörde vad vi sa så jag lägger upp vårt "manus" här så man kan plugga in allt viktigt och fint som vi sa ;)

---------------------

"Först och främst vill vi välkomna er till Emmygalan 2013. Vinnaren har vi här ;)

Vi har samlat er här idag för att, framför allt välkomna Emmy till familjen, till släkten, till världen. Vi är här för att visa att hon nu finns till.
En bekräftelse på att finnas till är att ha ett namn att lystra till, ett namn att svara för. Därför vill vi ta en stund till att officiellt ge Emmy hennes namn. Emmy Lisa Elisabeth. Lisa efter farmor och Elisabeth efter mormor. 

Medan hon låg i magen diskuterade vi många olika namn. Några ratades direkt medan andra förtjänade en plats på vår lista. När vår älskade dotter väl kom var det speciellt två namn som vi kände extra mycket för. Emmy och Emelie - och tillslut var det Emmy vi föll lite extra för.
Lite rolig fakta är att namnet betyder ”verksam”. Ser man det till synonymerna aktiv, driftig, amibitiös och handlingskraftig är det ett ord som hon gärna får bära med sig hela livet. Ord som hon redan nu har börjat leva upp till i hennes undersökande av världen och alla oss i den. Emmy är en framåt tjej som gärna vill kunna allt direkt. Vi hoppas att hon kommer fortsätta ha detta driv genom livet, men samtidigt lär sig att ha lite tålamod.
Även om Emmy inte är ett av de populäraste namnen så har det återkommit på topp100-listans nedre del under de senaste 15 åren. Förra året bar 6500 personer i Sverige namnet Emmy.
Det finns många kända Emmys genom tiderna. Skribenter, politiker, skådespelare, sångerskor och sjuksköterskor. Det ska bli spännande och se vilken väg i livet vår lilla Emmy väljer.

Vi har hittat en dikt som vi gärna vill läsa upp för Emmy:
Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i rikligt mått
och vänner att lita på.”

Vi har valt två stycken faddrar åt Emmy – Christoffer och Richard. Till er har vi sammanställt ett fadderbrev som vi nu tänkte läsa upp:


Under ett dop får barnet vatten på sitt huvud och man tänder ett ljus som barnet sedan får med sig som minne av sin dopdag. Som en del av vår cermoni här vill vi istället ge Emmy ett smycke som symbol över att hon fått sitt namn. Detta smycke pryds av hennes tilltalsnamn, men också av hennes födelsedatum och hennes månadssten. Vi vill nu avsluta denna cermoni med att be en av hennes faddrar att knyta detta kring Emmys hals?

- De som vill är nu välkomna att komma fram och säga hej till Emmy."

---------------------

Efter ceremonin bjöd vi på sopp-buffé och efter det tårta. Alla fina presenter kan ni se i ett tidigare inlägg :) Var som sagt en väldigt bra dag och vi tackar så för att så många ville dela dagen med oss!

Inga kommentarer: